Vektnedgang kan også ha sine ulemper

Dersom du lider av kraftig overvekt, vil vektnedgang og trening kunne gi deg mange helsefordeler. Blant annet reduseres risikoen for at du skal utvikle både diabetes type 2, hjerte- og karsykdommer og diverse former for kreft, for hver kilo du går ned. I tillegg til dette vil belastningen på knær og rygg bli mindre, slik at du vil oppleve at hverdagen blir lettere – i takt med at kroppen blir lettere.

Det er imidlertid ikke bare fryd og gammen å gå ned i vekt. Spesielt dersom du har gjennomgått en kraftig vektnedgang på kort tid, enten på grunn av slanking eller etter en graviditet, vil du ofte få overskudd av løs hud. Den overflødige huden skyldes at huden ikke «trekker seg sammen» raskt nok, slik at den blir for stor for kroppen din. Dette kan gi diverse plager som sopp, gnagsår og et dårlig selvbilde. Den løse huden sentreres gjerne på områder som mage og lår, og ved overflødig hud på lårene kan du oppleve at det gnisser når du går eller løper. Dette kan fort sette en demper på treningsgleden. Det finnes heldigvis hjelp å få. Plastikkirug1 kan hjelpe deg å bli kvitt overflødig hud, slik at plagene dine reduseres.

Det er først når du blir kvitt overflødig hud, at du virkelig ser resultatene av innsatsen du har lagt i trening, endret kosthold og en ellers sunnere livsstil. Ikke la overflødig hud ødelegge selvtilliten din. Det beste er selvsagt å ikke få overflødig hud i utgangspunktet, slik at du ikke trenger kirurgi for å bli kvitt den igjen. iForm gir deg gode råd til proaktive tiltak som gjør at sjansen for løs hud reduseres. Det viktigste er at du selv er fornøyd, og du kan fint leve med litt løs hud dersom det ikke gir deg helseplager eller dårlig selvbilde. Lykke til med din nye livsstil!