Ultraløp

Ultraløp er ekstra lange løp. Dette er løpene for folk som kanskje ikke er fornøyd med en maraton, og som ønsker å presse seg selv enda litt mer. Ultraløp har blitt en trend også blant vanlige mosjonister. Betegnelsen Ultraløp brukes i dag på alle løp som er lenger enn vanlig maraton. Ultraløpene kan gå på asfaltvei eller de kan gå i terrenget. Det arrangeres mange ultraløp i Norge.

Ultraløp – generell informasjon

Ultraløp har et begrenset antall plasser, derfor må man være tidlig ute dersom man vil delta. De mest populære løpene i 2015 er allerede fulle, men det er fortsatt flere løp man kan melde seg på. Det arrangeres 31 ultraløp i Norge, og antallet løp øker for hvert år. Det samme gjør antallet deltakere. Noen av de mest kjente løpene i Norge er Lysefjorden Inn, Tromsø Sky Race og Nordmarka Ultra Challenge.Et ultraløp kan også foregå innendørs, noe Bislet 50k Indoor Challenge er et godt eksempel på. Norske løp trekker også utenlandske deltakere. Britiske Ellie Greenwood og amerikanske Max King sikret seg hver sin seier i 2014, og de kommer nok til å få gode odds i år fra bettingsider.

Bergen Ultra – det første ultraløpet i Norge

Bergen Ultra var det første ultraløpet i Norge. De som ikke vil løpe hele distansen, kan også velge å løpe maraton eller halvmaraton. Røyse Ultra er et nytt løp for 2015, og er et ultraintervall-løp. Det vil si at deltakerne løper 10 km, før de får en pause når de kan spise, dusje og hvile. Løpet består av åtte etapper. Ellers finnes det et stort mangfold av løp. Noen løp har ikke faste distanser som skal løpes. I stedet løpes det i 12 eller 24 timer, og den som løper lengst på den tiden, vinner. Ultrabirken og Hornindal Rundt er to andre kjente ultraløp. Man kan lese mer om ultraløp på denne nettsiden.