Treningsutstyr for løpere

Alle som driver med løping trenger en del utstyr for å optimalisere treningen sin og å unngå skader. Da gjelder det å ha kvalitetsutstyr som gode løpesko, løpeklær og gjerne en pulsklokke for å virkelig kunne yte på løpeturen. Dersom du virkelig satser på løping, er det enda viktigere å ha det utstyret som er best for deg.

Løpere

Hvilket utstyr man trenger til løpeturen er svært individuelt. Blogger og løper Siri har laget en liste over det hun mener er helt nødvendig løpeutstyr. Hun skriver at en pulsklokke er viktig for å holde et øye med treningsdataene og for å se konkrete resultater for treningen. Videre tipser hun om drikkebelte, joggevogn, kompresjonsstrømper, kompresjonstights, refleksvest, superundertøy og hodeplagg, for å nevne noe.

Dette er utstyr som kommer utenom det helt klart mest nødvendige utstyret, nemlig løpesko og løpeklær. Med riktige løpesko kan man unngå skader og yte mer på løpeturen. Da er det viktig å vurdere om man ønsker en lettvektsko for intervalltrening eller dempede mengdetreningsko for de lange løpeturene. Da kan man velge gode merker som Nike, Saucony, Brooks og Asics, som alle scoret høyt på Klikks test av løpesko. Når det gjelder løpeklær, er det viktig å velge kvalitetsmaterialer fra gode merker. Løpetightsen må ha god passform og elastisk materiale, treningstoppen må gi full bevegelsesfrihet og være pustende, og løpejakken bør være vindtett, vannavstøtende og gjerne i freshe farger.

Alt dette utstyret og det man ellers kan tenke seg at man trenger på en løpetur, kan helt enkelt kjøpes på sportsbutikker på nettet. Da kan man også søke litt rundt og finne gode rabattkoder som gjør løpeutstyret mye billigere. Actioncupon er et eksempel på en nettside hvor man kan finne rabatter til de beste sportsbutikkene på nettet, for eksempel en god rabattkode til Sportamore.