Trening er sunt for hjernen

Nyere forskning viser at trening er like sunt for hjernen som for resten av kroppen! Det skal ikke mer til enn 20 minutters bevegelse om dagen for at hjernens tenkeevne får en boost, viser disse undersøkelsene. Det betyr at man, i tillegg til den positive fysiske effekten man får på muskler og ledd og resten av kroppen, også vil få en positiv effekt på hjernens funksjon.

Det viser seg også at trening kan virke forebyggende på demens og trolig også på Alzheimer. I tillegg har den siste forskningen vist at det å være ute i naturen gir en positiv effekt på mange hjernefunksjoner. Kanskje det har en sammenheng med at trening frigjør lykkehormoner, og at denne effekten er enda større når man er ute i naturen? En gåtur eller en løpetur er altså sunt for hele deg, også hjernekapasiteten og tankeevnen, og hvis du vil ha mest mulig av den psykiske effekten, legger du treningen til skogen eller på fjellet.

Hvis du er sliten etter jobb eller skole, er det altså ingen grunn til å bli sittende i godstolen. Trolig vil det øke kapasiteten din hvis du unner deg selv en dose daglig mosjon.