Store løpskonkurranser

For de fleste er løpetrening kun en måte å komme i form og kanskje kvitte seg med fett som henger igjen fra juletidene. Trene opp kondisen, rense kroppen. Mange tar derimot skrittet videre og melder seg på en løpekonkurranse. Deretter er det bare å fortsette ferden – det er mange løpekonkurranser der ute. Flere av disse har med tiden vokst seg veldig store, og tiltrekker seg profesjonelle løpere fra hele verden.

Hvert år skytes utallige løpekonkurranser i gang, med flere store begivenheter som får særlige mye oppmerksomhet. Innendørs EM i Praha, Europeisk lagmesterskap i Russland, EM junior i Sverige –løpskonkurransene er like spennende for publikum som for atletene. Bislett Games og Holmenkollstafetten er de store her hjemme i Norge, på lik linje med Norgesmesterskapet i Ultraløp 2015. Sistnevnte er kun for de tøffeste løperne – 100 kilometer skal tilbakelegges over 10 runder på 10 kilometer hver. Norge er kanskje ikke verdens mest kjente land når det kommer til løping, men vi har flere unge stjerner på fremmarsj.

Med tiden vil vi sikkert se norske løpere på seierspallen. Ezinne Okparaebo og Eirik Hovlandsdal er spesielt interessante – de to norske løperne har vist veldig gode resultater de siste årene. Ezinne er den absolutt raskeste kvinnelige løperen i Norge for tiden, og får veldig ofte gode odds på tippeportaler. Oddssiden Betsafe vil sikkert gi henne gode odds før EM, så lenge hun holder formen oppe og trener hardt.

Eirik er noe yngre enn den norske løpedronninga, og har en god fremtid foran seg. Han har fortsatt ikke stukket av med noen gullmedaljer i internasjonale løpskonkurranser, men den unge mannen er kun 25 år gammel. Vi har mange spennende løpskonkurranser i vente nå i 2015. Det blir et spennende år med mange øvelser verden rundt, inkludert et storslått VM i Kina og et noe mindre Ungdomsmesterskap i Lillestrøm.