Løpetrening i dårlig vær

6656709-runner

Det er få ting som kan drepe motivasjonen for å komme seg ut på løpetrening mer effektivt enn dårlig vær. Man har kanskje mest lyst til å utsette treningen til en dag der været passer bedre, men når alt kommer til alt så er det regelmessigheten som er det vesentlige for resultatene du ønsker å oppnå med treningen din. At det ikke kan være hyggelig å trene ute selv om været ikke er på topp er dessuten en myte.

Trening er sunt, uansett vær

Man må dog passe på at man ikke blir syk, særlig dersom man trener ute vinterstid. Å kontrollere svettingen er et eksempel på en ting som kan bli problematisk ved utendørstrening i veldig kaldt eller regnfullt vær, men det er fortsatt ikke noen unnskyldning til å la være å trene den dagen.

Gode priser på bra utstyr

Treningsutstyr man i utgangspunktet ikke har til bruk ved optimale forhold kan virke som en unødvendig utgift, men kan kan bruke nettsider som Salerunner til å finne veldig gode tilbud slik at man har råd til å ha slikt utstyr liggende. Det er tross alt dumt å gå glipp av mange økter på grunn av ustabilt vær, og med gode tilbud er det rett og slett en god forsikring mot at treningen skal bli unødvendig forstyrret at værgudene. Slik sett er det å benytte seg av et godt tilbud et veldig lite offer.

Avpass treningen etter forholdene

Man må bare avpasse treningen etter været. Det er nemlig litt forskjell på hvordan været påvirker treningsformen. Ekstrem varme påvirker muligheten man har til å være utholdende, og treningen blir naturlig nok litt lettere. Søle og vann ute i terrenget kan også bidra til å gjøre treningsøkten en god del tyngre enn det man hadde planlagt, men man kan gjøre dette overkommelig blant annet ved å kle seg godt etter forholdene.