Hvordan gå ned i vekt på den riktige måten?

Å gå ned i vekt er ingen lett sak. Det er en tøff prosess, både fysisk og psykisk. Gjør man det ikke på den riktige måten kan man også få uønskede resultater. I en verden der tynne og veltrente kropper vises frem overalt, dukker det opp mange merkelige teknikker for hvordan man kan oppnå dette selv. Selv om det ofte gir hurtige resultater er det vist at det ikke er gunstig for hverken kroppen eller psyken til menneskene som følger disse trendene.

Ta kontakt med en profesjonell

Tips fra internett er ikke alltid er den beste veien å gå, og har gjerne ikke dokumentert effekt. Internettet er fylt av mennesker med sine egne meninger, metoder og tips som ikke vil fungere for alle. Selv om mange har hatt suksess med for eksempel lavkarbo, er det ikke sikkert at dette vil fungere for deg. Den beste veien å gå er gjennom én eller flere eksperter. Du kan for eksempel ta kontakt med for en lege, ernæringsfysiolog eller en personlig trener som er spesialist i vektnedgang.

Én kilo av gangen

Den beste måten å oppnå et vekttap er ofte ikke den mest effektive. Et hurtig vekttap vil ofte resultere at man fort går opp i vekt igjen. Dietter og nedgang i kalorier vil kun gi et kortvarig resultat og jojo-effekten vil vise seg snart. For å gå ned i vekt – og for å holde vekten nede – er det viktig å gjøre om på livsstilen sin. Dette betyr rikelig med mat av den sunne varianten og kontinuerlig trening. Ikke mer isbergsalat til lunsj, store «cheat meals», ekstreme dietter, eller diettpiller eller diettkaffe. I starten vil denne overgangen være vanskelig for de fleste, men vi kan garantere at den fremtidige kroppen din vil takke deg.