Å legge opp løpetreningen

Om du har bestemt deg for å begynne med løpetrening, må du stille deg selv et spørsmål: hva vil du oppnå? Om svaret er at du kun vil komme i form og trene opp kondisen, er det ikke nødvendig å lage store planer for treningen.

Jogg litt rundt i nabolaget når du har tid, så vil du raskt se resultater. Om du derimot vil gå ned i vekt så raskt som mulig, eller trene deg opp til en maraton eller en annen løpekonkurranse, er det meget viktig å legge opp løpetreningen.

Planlegg tiden nøye, skriv ned dine resultater og kartlegg fremgangsmåtene. Du kan for eksempel bruke kartet på Google til å kartlegge løpingen og kalkulere nøyaktig hvor langt du ønsker å løpe. Deretter er det bare å ta tiden fra start og følge med på utviklingen. Tenk ut hvor raskt du helst vil kunne løpe distansen du har kartlagt, og sett ut på joggetur så ofte som mulig.

Med tiden vil du se at tiden blir forbedret – om du samtidig legger opp en diett og følger den til punkt og prikke, vil du kunne oppnå fantastiske resultater. Løpetrening og kosthold går hånd i hånd, og med god planlegging vil kroppen forandre seg på utrolig kort tid.